lauantai 16. helmikuuta 2013

Kiloklubi.

Kiloklubi oli tullut mulle tutuksi jo 2009 jolloin olin taas kerran aikonut laihtua mutta taisi siinä silloin käydä niin että sen minkä aamulla aloitin oli jo hyvissä ajoin iltapäivällä loppunut. Uusi yritelmä kirjanpitojen mukaan 2010. Pieleen meni. Taas. Motivoivaa :/

No mutta kerta se on ensimmäinenkin kun asiat muuttuu ja 2012 alussa aloin uskollisesti pitämään kiloklubissa ruokapäiväkirjaa, osallistuin punnitusketjuihin ja luin ahkerasti kanssakutistujien kokemuksia. En siis aluksi kertonu aikeistani laihtua kenellekkään joten toi sivusto oli mulle kaikki ja imin sieltä kaiken mahdollisen vertaistuen ja perustin sinne jopa oman päivänkirjan. Sieltä löytyi asiantuntijakommentteja, vanhoja konkareita jotka vuosi toisensa jälkeen pudotteli niitä viimeistä kymmentä kiloa ja niitä jotka oli pudottanut huimia määriä painostaan. Hienoja menestystarinoita, epäonnistumisia, ennen ja jälkeen kuvia. Tosi hyvät välineet päästä alkuun ja opetellea syömään oikein tai ainakin sinne päin. Oikeanlaisiin ruokatottumuksiin kiloklubissa ohjailee neljä pallukkaa..


Kasvikset
suositus 600g, minimissään
kuitenkin 400g. Perunaa ei
lasketa kasikseksi.
Energia
rasvoja 25-65% ruokavaliosta
proteiineja 15-35%

Herkut
max. 5 dl korkaenergisiä juomia,
alle 100g energia pitoisia herkkuja.
Kokonaisuudessa kuitenkin alle 10%


Kuidut
15-25%
Pallukka herjaa jos syödyt viljatuotteet
alle 6g/100gPallukka muuttuu vihreäksi kun on kirjannut oikea oppista muonaa sinne ruopäiväkirjaan, jos on edes vähän sinne päin pallukka on oranssi ja jos  menee päin sieniä niin pallukka helottaa punaisena! Palloa klikkaamalla esiin tulee ruutu joka kertoo missä meni vikaan. Esim. rasvan laatu on syynin alla tuolla energia osastolla.
Aika helppoa ja yksinkertaista. Kiloklubin ohjeilla on tarkoitus pudotella painoa 300-800g viikossa.

Ruokapallerot on helppo saada vihreiksi, ei ongelmaa. Nykyään kun kuitenkin syön enemmän proteiinia niin saattaa pallo kiukustua liiasta määrästä, kuitu pallo myös vihoittelee toisinaan. Kai se toivoisi enemmän ruisleipää :D

Ohjelma kannustaa myös liikkumaan neliöiden avulla. Neliöt on samalla systeemillä toimivat kun nuo pallerot.
Neliöt vahtivat kulutusta, määrää, tehoa ja vaihtelua. Olen valinnut itseni kohdalle asetuksen "laihdutusliikkuja" suositukset on tällöin liikkua 5 kertaa viikossa. Liikuttuja minuutteja min.200 ja kulutusta tulisi vähintään 1500 kcal.

Liikunta neliöt herjaa mulle aina ja koko lähes aina liian kovatehoisesta liikunnasta ja vaihtelun puutteesta. Niistä en jaksa välittää mutta merkkaan liikunnat niin ohjelma sitten ajattelee mun puolesta ja laskee kuinka paljon pitää syödä.

Liikuntaneliöistä en edes yritä laittaa kuvia kun noiden ruokapalleroiden asettaminen tuotti jo tuskaa ja siksi ne on huonosti tossa :)

Edistymisosio on tuolla klubissa myös kiva. Sinne kun laittaa painon ni systeemi piirtelee sinne kaavion . Kivahan sellasta alaspäin menevää käppyrää on seurailla. Siitä olisin halunnut kuvan tänne mut en osaa sitä sieltä ottaa :D Ja tietenkin kun systeemi tietää painon niin sitä mukaan muokkautuu taas ne kalorit mitä suositellaan syötäväksi.

Enää en jaksa kovin aktiivisesti seurata noita klubin keskusteluja, asiantuntijat on häipyneet ja jutut tuntuu pyörivän ympyrää ja jotenkin mä en enää saa irti sieltä sitä mitä haluan. Nykyään etsin blogeja joissa ihmiset kertoo omista treeneistä ja projekteistaan. Ne motivoi.

Koska mä oon kuitenkin aika raukkis enkä kokonaan taida luottaa itseeni niin käytän edelleen tota ruokapäiväkirjaa ahkerasti. Se on vaan niin helppo. Joskus mun on siitäkin päästävä mutta ei vielä, luulisin.
 


1 kommentti:

  1. Selkä ja muu voi vihoitella juurikin siksi ettet harrasta lihashuoltoliikuntaa tarpeeksi. Keho on kokonaisvaltainen juttu ja eivät ne kehonrakentajatkaan pelkästään bodaa ja rääkkää sitä kroppaa...

    VastaaPoista